Rögzítés a Start menün

Tanuljunk Alapértelmezésben a Start menü bal oldalán, két ikon fixen van rögzítve. Az egyik a böngésző, a másik a levelező program ikonja. Alattuk helyezkednek el a leggyakrabban használt programok parancsikonjai. A fixen rögzített ikonok (ahogy a nevük is mutatja), mindig megjelennek, akkor is, ha keveset használjuk őket. Most azt nézzük meg, hogyan tudjuk további parancsikonokkal bővíteni ezt a listát.

BSPlayer Free

Hasznos programok Ingyenes DVD, avi, mpeg, DivX és mp3 lejátszó, feliratozással. Számos pozitívumaiból nem tudnám mindet felsorolni, de megpróbálom nektek: állítható felirat, hangszabályozó, számos kodek, képarány állítása, szinkronok kiválasztása (DVD esetén) stb. A magáncélra ingyenes lejátszó avi, mpeg, DivX, illetve AC3 adatok megnyitására alkalmas, valamint zenéket (például mp3) hallgathatunk.

Új rovat a blogon

Új rovatot indítok, Hasznos programok címen. Ebben olyan, - lehetőleg - ingyenes programokat gyűjtök majd össze, amelyek könnyebbé tehetik a munkát, vagy hasznos lehet bárki számára.
Minden programhoz megadom azt a címet is, ahonnan le tudjátok tölteni.

Mire jó a Windows-billentyű?

Tanuljunk A Ctrl és az Alt között helyezkedik el (általában) a Windows logóját viselő billentyű. Ha megnyomjuk, megjeleníti a Start menüt. Ebben a bejegyzésben megnézzük, hogy ezen kívül, mire jó még ez a billentyű.
Az itt leírtak, Microsoft Windows operációs rendszer alatt működnek.

Gmail levelezés kezelése Outlook Expressből

Tanuljunk Sokan használják levelezőként a Gmailt. Megmutatom, hogyan olvashatjátok az ottani leveleiteket az Outlook Express segítségével.

Minden egyes lépést képekkel illusztrálok, hogy könnyen lehessen követni a beállításokat.

Képernyő képének mentése

Tanuljunk Az előző bejegyzésben említettem, hogy a vágólap segítségével helyezem a képernyő képét át, egy rajzolóprogramba.

Most azt mutatom meg, hogy tudjátok ezt ti is megtenni. Mivel a vágólap fogalmával (remélhetőleg) már tisztában vagytok, ezért erről most nem fogok beszélni. Ha mégsem, akkor olvassátok át ismételten az előző írást.

Vágólap

Tanuljunk Most egy kezdőknek szóló írás következik. Bemutatom a vágólap használatát.
A Windows vágólapja nagyon hasznos dolog, segítségével adatokat (szöveg, hang, kép, fájl stb.) tudunk átvinni egyik alkalmazásból a másikba. Például, ha egy honlapról kimásolunk egy szövegrészt, akkor azt beilleszthetjük egy szövegszerkesztőbe, ott, pedig dolgozhatunk vele anélkül, hogy azt be kellene gépelnünk.

Egy Windows Intéző trükk

Tanuljunk Most egy rövid bejegyzés fog következni. Egy nagyon egyszerű trükköt fogok mutatni, hátha jól jön valamikor.

Ha szeretnénk, hogy a Windows indításkor megnyissa az Intézőt, ugyanazokkal a mappákkal, ami leállításkor nyitva volt, akkor a következőket kell tennünk.

süti beállítások módosítása