A Windows-billentyű letiltása

Tanuljunk Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy megmutatom, hogyan tilthatjuk le a Windows-billentyűt. Ez a billentyű főleg játék közben jelent nagy problémát, ha véletlenül ráütünk, és a legváratlanabb pillanatban előtűnik a Start menü. Vannak olyanok esetek is, hogy a Ctrl vagy az Alt helyett sikerül megnyomni. A lényeg az, hogyha szeretnénk, akkor kikapcsolhatjuk a működését.
Ha rákeresünk az Interneten, akkor lehetőségként a Windows regisztrációs adatbázisában való változtatást javasolnak, azonban ez (szerintem) nem túl jó megoldás, mivel a regisztrációs adatbázisban való - nem megfelelő - módosítással, maradandó károkat okozhatunk a Windowsnak. (Hozzá nem értők jobb, ha neki sem fognak.)
Szerencsére, létezik egy nagyon egyszerű segédprogram, a WinKeyDisable. Az alábbiakban ennek a használatát mutatom be.

Első lépésben töltsük le a programot innen. Miután elindítottuk, az értesítési területen megjelenik a program ikonja (az értesítési terület az, ahol az órát is látjuk a tálcán).

Ha ezen az ikonon kettőt kattintunk, akkor letiltjuk a Windows-billentyűt. Ezt az állapotot az ikonon is láthatjuk:

Most már nyugodtan játszhatunk, nem kell félni a hirtelen felbukkanó Start menütől. Ha ismételten szeretnénk használni a Windows-billentyűt, akkor megint kattintsunk duplán az ikonon, és újra működik.

Ha szeretnénk befejezni a program használatát, akkor kattintsunk jobb gombbal az ikonján, és válasszuk a megjelenő Exit menüpontot.

Ilyen egyszerű az egész.

A bejegyzés trackback címe:

https://lamer.blog.hu/api/trackback/id/tr121450375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása